Vragen aan de MKB Internet Manager

Wie is de MKB Internet Manager en wat kan hij voor uw organisatie betekenen? Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.  

Wat is MKB Internet Manager?

De MKB Internet Manager is een bedrijf van Roshan Warjavand. Ik heb ooit bedrijfskunde gestudeerd en ben daarna voor mijzelf begonnen, met een internet start-up 'WinkelNieuws'. Mijn passie voor het Internet is verder gegroeid bij internetbureau Redkiwi, waar ik met veel plezier heb gewerkt als Senior Account manager en Internet Consultant. Ik heb toen veel MKB bedrijven geadviseerd met betrekking tot het bouwen van een nieuwe website en hen voorzien van online marketingtips en -adviezen. 

Waarom MKB Internet Manager?

Gedurende mijn carrière heb ik geconstateerd dat veel bedrijven vaak achteraan beginnen. Men vroeg mij om een offerte voor het bouwen van een website. Als ik vervolgens informeerde naar het budget had men meestal geen idee hoeveel daarvoor beschikbaar was.

Dit komt nog steeds vaak voor. Het ontbreekt ondernemers aan inzicht en een duidelijke internetstrategie en er wordt onvoldoende over de 'waarom, wat en hoe vraag' nagedacht. De laatste vragen zijn in mijn optiek juist het beginpunt als het gaat om het laten ontwikkelen van een goede website en het neerzetten van een effectieve online marketing strategie. Ik wil ondernemers daar graag mee helpen. 

Wat doe je dan precies?

Heel simpel... Ik help bedrijven om online succesvol te zijn. Ik geef internetadvies en manage internetactiviteiten. Heel concreet kunnen bedrijven mij inhuren om hen te helpen met vrijwel alles wat te maken heeft met internet en online marketing. Het kan bijvoorbeeld gaan om het beheren van een website, het ontwikkelen van een website of app of het managen van de Social Media. Ook help ik bij het vaststellen van een duidelijke internetstrategie. Er wordt dan vanuit een strategisch perspectief gekeken naar kansen en de mogelijkheden op de markt. Mijn ervaring met het conceptontwikkeling en het bedenken van nieuwe websites en apps komt dan goed van pas. 

"Het leuke van mijn rol als MKB Internet Manager is dat die bij ieder bedrijf weer anders is!"

 

Wat maakt de MKB Internet Manager (jou) dan uniek?

Ik onderscheid mij omdat ik mijn bedrijfskundige achtergrond en ondernemerservaring combineer met mijn kennis van het Internet en online marketing. Daardoor ben ik in staat om bedrijven te helpen met de 'waarom, wat en hoe' vraag en weet ik ook goed hoe projecten het best gerealiseerd kunnen worden. 

Waarom het midden- en kleinbedrijf?

Eigenlijk is dit een voor de hand liggende keuze. Ik kom uit een ondernemersgezin en heb zelf een MKB bedrijf gehad. Ik voel me daarom betrokken bij MKB ondernemers. In mijn carrière heb ik veel MKB bedrijven geadviseerd met betrekking tot het bouwen van een nieuwe website. Het leuke van MKB bedrijven is, dat je echt iets voor hen kunt betekenen. Je overlegd vaak direct met de directeur of de manager die beslissingsbevoegd is. Daardoor kun je snel samen resultaat bereiken.

Een andere reden is, dat grote organisaties vaak een internetmanager (of zelfs meerdere) in dienst hebben en een heel apparaat hebben opgetuigd om de internetactiviteiten te managen. Bij een MKB organisatie is dit vaak niet het geval. Het is lastig om goed personeel te vinden en het is vaak niet rendabel om fulltime personeel aan te nemen. Vandaar dat MKB Internet Manager juist voor die doelgroep veel kan betekenen.

Wat bedoel je met onafhankelijk advies?

Vaak zoeken bedrijven hulp bij een internetleverancier zoals bijvoorbeeld een websitebureau. Dit is niet per definitie slecht maar de vraag is wel of die specifieke leverancier de optimale partner is voor de gewenste resultaten. Men preekt immers toch voor eigen parochie. Ik beschik zelf ook over een netwerk van leveranciers, van wie ik weet dat zij een hoge kwaliteit leveren. Denk hierbij aan internetbureaus, online marketingbureaus, vormgevers, tekstschrijvers en Social Media bureaus, die ik eventueel kan inzetten indien dit nodig is. Uiteraard,  zal ik dit te allen tijde doen vanuit het belang van mijn opdrachtgever. Ik wordt ingehuurd als adviseur en / of manager en werk in het belang van mijn opdrachtgever. Daardoor is de onafhankelijkheid gewaarborgd.